Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Συνεργασία Μουσικού Σχολείου Θερίσου (Χανίων) με το Musikschule Calw


Ολιγοήμερη επίσκεψη στη περιοχή του Calw, επαρχία του γερμανικού κρατιδίου της Βαδη-Βυρτεμβέργης πραγματοποίησε ομάδα καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Θερίσου έπειτα από πρόσκληση της διεύθυνσης του Μουσικού Σχολείου της περιφέρειας του Calw .
Αν και αφορμή της πρόσκλησης ήταν η χειμερινή συναυλία του Musikschule Calw, ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η επισημοποίηση της συνεργασίας των δυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ο καθορισμός των λεπτομερειών των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα στα δύο σχολεία. 
Έπειτα από αναλυτικές συζητήσεις, αποφασίστηκε η Aurelius-Sängerknaben (Aurelius Boys' Choir), χορωδία του γερμανικού σχολείου, που είναι η μια από τις πιο φημισμένες χορωδίες στην κατηγορία της στην Ευρώπη να δώσει συναυλία στην πόλη των Χανίων στα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου. Αντίστοιχα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θερίσου θα επισκεφτούν την γραφική πόλη του Calw τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όπου θα παρουσιάσουν την άυλη πολιτιστική μουσική κληρονομιά της πόλης μας και της Κρήτης γενικότερα. 
Όπως τονίστηκε στις επαφές που είχε ο Δ/ντης του Μουσικού Σχολείου κ. Ανδρεδάκης και οι καθηγήτριες κα. Χαλακατεβάκη και κα. Κορέλη με τον Δ/ντη του Musikschule Calw, Olaf Kerkau, τον Καλλιτεχνικό Δ/ντη της Aurelius-Sängerknaben, Bernhard Kugler και τον Δήμαρχο του Calw, Ralf Eggert σκοπός της δράσης είναι ο πολιτιστικός διάλογος των δυο περιοχών στοχεύοντας στη δημιουργία πολιτιστικής και εκπαιδευτικής επικοινωνίας για τις δυο αυτές περιοχές.
Επίσης σε συνάντηση της ομάδας των Ελλήνων καθηγητών με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας του Calw, Zeno Danner και τον υπεύθυνο Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Θεμάτων της Περιφέρειας του Calw, Τobias Haussmann επιβεβαιώθηκε η οικονομική υποστήριξη της προσπάθειας από την γερμανική πολιτεία στο πλαίσιο επέκτασης και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Περιφέρειας Calw.