Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Γνωριμία με την "Ελένη" του Ευριπιδη με εργαλείο το Δράμα στην Εκπαίδευση



Μέσα από το πολιτιστικό πρόγραμμα "Αρχαίο Θέατρο" γνωρίσαμε την “Ελένη” του Ευριπίδη με εργαλείο μας το Δράμα στην Εκπαίδευση (Drama in Education).
Χρησιμοποιήσαμε με ποικίλους τρόπους τη γλώσσα. Ανακαλύψαμε τη γνώση μέσα από μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική διαδικασία. Χρησιμοποιήσαμε τις υπάρχουσες γνώσεις μας για να αποκτήσουμε νέα γνώση. Δράσαμε και στη συνέχεια αναστοχαστήκαμε αυτή μας τη δράση. Αναπτύξαμε δεξιότητες που θα μας βοηθήσουν να αντεπεξέλθουμε στον κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα…. Μάθαμε μέσα από μια ενεργητική διαδικασία μια και οι ίδιοι εμείς δομήσαμε τη γνώση. Συζητήσαμε τις σκέψεις μας και αυτοσχεδιάσαμε. Φτιάξαμε σκηνικά αντικείμενα. Τέλος, δώσαμε ζωή στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας μετά από 2.000 χρόνια με το δρώμενό μας «Η Ελένη του Ευριπίδη σε 6 tableaux». Το πρόγραμμά μας θα παρουσιάσουμε στο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας 2019 που διοργανώνει η ΔΔΕ Χανίων. Εμψυχώτρια του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός Μαρία Στάμου.

Η ιστοσελίδα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ φιλοξενεί το βίντεο του δρώμενου που εμπνευστήκαμε στη διάρκεια του προγράμματος. Για να το δείτε πατήστε εδώ.