Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Συμμετοχή και Διάκριση Μουσικού Σχολείου Χανίων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Alan Turing” 2023



Το Μουσικό Σχολείο Χανίων έλαβε μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης “Alan Turing” 2022-2023 που διοργάνωσε το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας (δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ) την Τετάρτη 26/04/2023 .
Ομάδες μαθητών μας, διαγωνίστηκαν με μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, με βασικό κίνητρο την εμπειρία της συμμετοχής. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Προκριματικής (Α’) Φάσης:

Κατηγορία επιπέδου Λυκείου
Συμμετοχή: 24 ομάδες από ΓΕΛ/ΕΠΑΛ της ΠΔΕ Κρήτης
  325 ομάδες Πανελλαδικά.

  • Ομάδα μαθητών της Β Λυκείου του σχολείου μας αποτελούμενη από τους Κοκολογιαννάκη Κωνσταντίνο, Παπαγιάννη Αλέξανδρο και Περογιαννάκη Παναγιώτη κατέλαβε την πρώτη (1η) θέση μεταξύ των ομάδων σχολείων της ΠΔΕ Κρήτης και μια εκ των πρώτων θέσεων Πανελλαδικά, κερδίζοντας και τη πρόκριση για την ημιτελική (Β’) φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί δια ζώσης στη Πάτρα το Σάββατο 6/5/2023 ως εκπρόσωπος των ομάδων της ΠΔΕ Κρήτης.
  • Ομάδα μαθητών της Γ Λυκείου του σχολείου μας αποτελούμενη από τους Μαρινάκη Εμμανουήλ και Παπαναστασίου Δημήτριο κατέλαβε τη δεύτερη (2η) θέση μεταξύ των ομάδων σχολείων της ΠΔΕ Κρήτης και 16η Πανελλαδικά.
  • Ομάδα μαθητών της Α Λυκείου του σχολείου μας αποτελούμενη από τους Ζαχαριουδάκη Νικόλαο, Παπαδάκη Ιωάννη και Χονδράκη Εμμανουήλ κατέλαβε τη τρίτη (3η) θέση μεταξύ των ομάδων σχολείων της ΠΔΕ Κρήτης και 20η Πανελλαδικά.
  • Ομάδα μαθητριών της Α Λυκείου του σχολείου μας αποτελούμενη από τις Ουγγρίνη Αγγελική-Μελίνα, Πούσια-Χαχοπούλου Ελένη και Χατζηϊωάννου Χριστιάννα κατέλαβε την τέταρτη (4η) θέση μεταξύ των ομάδων σχολείων της ΠΔΕ Κρήτης και 35η Πανελλαδικά.
    
Κατηγορία επιπέδου Γυμνασίου
Συμμετοχή: 29 ομάδες από Γυμνασίων της ΠΔΕ Κρήτης
  436 ομάδες Πανελλαδικά.

  • Ομάδα μαθητών της Γ Γυμνασίου του σχολείου μας αποτελούμενη από τους Γεωργογιαννάκη-Ογκμπουνίγκουι Μάξιμο, Κοκκινάκη Παναγιώτη και Κοκολογιαννάκη Αθανάσιο κατέλαβε τη τέταρτη (4η) θέση μεταξύ των ομάδων σχολείων της ΠΔΕ Κρήτης και 21η Πανελλαδικά.

Εκτός των παραπάνω, 3 επιπλέον ομάδες μαθητών από το σχολείο μας έλαβαν μέρος (2 Γυμνασίου και 1 Λυκείου) και πέτυχαν επίσης αξιόλογες επιδόσεις. Κυρίως, είχαν όλοι την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και την κλίση τους στους συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς.

Για εμάς, τους Καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων, οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά τη πεποίθησή μας για τις ικανότητες των μαθητών μας σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων.
Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!