Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το Μουσικό Σχολείο Χανιών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Συνέδριο Chain Reaction!Το Μουσικό Σχολείο Θερίσου-Χανίων έλαβε μέρος το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στο 3ο Συνέδριο Chain Reaction με θέμα : «Φυσικές Επιστήμες και Διερευνητική Μάθηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Το πρόγραμμα Chain Reaction είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστήμια από 12 χώρες (Μ. Βρετανία, Ιταλία, Σλοβακία, Τουρκία, Βουλγαρία, Γαλλία, Σλοβενία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιορδανία, Γεωργία) μεταξύ των οποίων και το Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης με Υπεύθυνο τον Νίκο Χανιωτάκη. Συντονιστής είναι το Centre for Science Education, Sheffield Hallam University στη Μ. Βρετανία. Στο συνέδριο έλαβαν μέρος ομάδες μαθητών από 5 σχολεία της Β/μιας Εκπαίδευσης Κρήτης, τα οποία είχαν γίνει δεκτά από την τεχνική επιτροπή του προγράμματος.

Από το Μουσικό Σχολείο συμμετείχαν οι ομάδες μαθητών :
  • ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ (ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ Λ., ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σ., ΣΕΙΡΗΝΙΔΟΥ-ΣΕΙΡΗΝΟΓΛΟΥ Α., ΧΙΩΤΗΣ Σ.)
  • AREA 51 (ΒΛΑΖΑΚΗΣ Μ., ΜΑΛΜΟΣ Τ., ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ Ε., ΤΣΟΛΑΚΗΣ Χ., ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ε.)
  • UNIVERSE 5 (ΜΠΕΚΟΥ Ε., ΠΑΓΚΑΛΟΥ Λ., ΝΙΝΟΣ Ν., ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ Θ., ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ Δ.)
  • ΑΣΤΡΟΚΗΠΟΥΡΟΙ (ΡΟΔΟΥΣΑΚΗ Α., ΠΑΠΑΔΟΝΙΚΟΛΑΚΗ Μ., ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Ε, ΜΠΟΥΛΤΑΔΑΚΗΣ Γ.)
και η νικήτρια ομάδα τα
  • ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ (ΜΠΟΝΑΤΟΣ Ι., ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ Ε. ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ Ν., ΛΟΥΚΑΣ- ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Σ.)

Για την νικήτρια ομάδα ακουστήκανε εξαιρετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή του Πανεπιστημίου όπως: «Ήταν άψογοι.», «Παρουσίαση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από παρουσίαση έμπειρων ερευνητών», «…έτοιμοι νέοι ερευνητές.». Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διεθνές συνέδριο Chain Reaction.

Τον συντονισμό για την υλοποίηση του προγράμματος στο Μουσικό Σχολείο είχαν αναλάβει οι καθηγητές Ανδρεδάκης Γ. (Χημικός) και Χαλακατεβάκη Ειρ.(Μαθηματικός) που συνόδεψαν τους μαθητές στο συνέδριο μαζί με την διευθύντρια του σχολείου Παπουτσάκη Μ.

Τέλος ο κ. Ανδρεδάκης συμμετείχε με εισήγηση σε παρ/λη συνεδρία καθηγητών στο πλαίσιο του συνεδρίου, ενώ ομάδα μαθητών αποτελούμενη από τις: Κουνδουράκη E, Παπαδονικολάκη Μ. και Μανουσάκη Ε. πήραν μέρος στην έναρξη του συνεδρίου εκτελώντας μουσικά κομμάτια, την προετοιμασία των οποίων είχε αναλάβει η καθηγήτρια κ. Νικόλ Σουβατζή.