Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Σχέδιο Μαθήματος για τη Διδασκαλία των Αγγλικών βασισμένο στη σειρά ποιημάτων "A good child’s guide to rock ‘n’ roll"


Το Σενάριο ύστερα από πρόσκληση ενδιαφέροντος έγινε δεκτό από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και πρόκειται να παρουσιαστεί στη Διημερίδα "Οι Τέχνες στη Γλωσσική Εκπαίδευση" στις 26 & 27 Ιουνίου 2019 στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών .
Θέμα της διημερίδας είναι η αξιοποίηση των Τεχνών στη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση. Στόχοι της διημερίδας είναι: α) η παρουσίαση καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων που αξιοποιούν τις Τέχνες στο γλωσσικό μάθημα και β) η δημιουργία αποθετηρίου διδακτικών σεναρίων, στα οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι εκπαιδευτικοί. Μαζί με το Σενάριο Διδασκαλίας θα παρουσιαστεί η σειρά ποιημάτων των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων που προέκυψε στην τάξη των Αγγλικών μετά τη διδασκαλία του.

Η εκπόνηση του Σεναρίου Διδασκαλίας έγινε από την εκπαιδευτικό ΠΕ06 Στάμου Μαρία. Την ηχοληψία του ηχητικού αρχείου επιμελήθηκε η μουσικός Νικόλ Σουβατζή.

Τα ποιήματα της Carol Ann Duffy απήγγειλε η μαθήτρια της Α' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Χανίων Victoria Langton Mercier.