Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων πηγαίνει στο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο: "Οι Τέχνες στο Ελληνικό Σχολείο: Παρόν και Μέλλον"


Με χαρά μας σας ανακοινώνουμε ότι η δουλειά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων "P for Poetry in the English Classroom" έγινε δεκτή και θα παρουσιαστεί στο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο "Οι Τέχνες στο Ελληνικό Σχολείο: Παρόν και Μέλλον".
Πρόκειται για σειρά ποιημάτων που εμπνεύστηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου κατά τη διάρκεια εργαστηρίων δημιουργικής γραφής στην τάξη των Αγγλικών τα σχολικά έτη 2015-2016, 2016-2017 & 2017-2018. Στόχος των εργαστηρίων ήταν οι μαθητές να εκφραστούν με μέσο την ξένη γλώσσα και να έρθουν σε επαφή με μια ακόμα Τέχνη, όπως η Ποίηση. Τα εργαστήρια εμψύχωσε η εκπαιδευτικός ΠΕ06 του Μουσικού Σχολείου Χανίων Μαρία Στάμου.
Το Συνέδριο, το οποίο θα φιλοξενήσει η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στις 11-12-13 Οκτώβρη 2018 είναι μια συνδιοργάνωση της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, του αντίστοιχου τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Παιδείας & του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ..

Δείτε τη δουλειά των μαθητών στους παρακάτω συνδέσμους