Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Διάκριση Μουσικού Σχολείου Χανίων σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό


Το Μουσικό Σχολείο Θερίσου Χανίων προκρίθηκε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ψηφιακού Μαθητικού Διαγωνισμού HACK THE ART: ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ και διακρίθηκε στην κατηγορία Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR Reality) έπειτα από αξιολόγηση (https://www.onassis.org/el/whats-on/hack-the-art-yanoulis-halepas/) .

Η συμμετοχή της σχολικής ομάδας στον συγκεκριμένο Διαγωνισμό εντάσσεται στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο: «Ψηφιακά Παιχνίδια στο TALEBLAZER» με υπεύθυνες Καθηγήτριες τις Καθηγήτριες Πιάνου Κολοκοτρώνη Πηνελόπη και Βελμάχου Μαρία.

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στον εν λόγω Διαγωνισμό θα κληθούν να συνεργαστούν προκειμένου να γίνουν Δημιουργοί ψηφιακού παιχνιδιού αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Σπουδαίου Έλληνα Γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά. Συγκεκριμένα, θα δημιουργήσουν εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας Τοποθεσίας στην πλατφόρμα Taleblazer http://taleblazer.org/ του MIT’s Scheller Teacher Education Program (STEPlab) https://education.mit.edu/ .

Η σχολική ομάδα που προκρίθηκε στην τελική φάση του Διαγωνισμού

  • Αλτζουχαλτζής Δημήτρης και Γιαννακάκη Αμύρσα - Αλίκη (Β Γυμνασίου)
  • Ανδρεδάκη Αριάδνη, Κουλαξουζίδου Μάρα και Λυμπινάκη Ηλέκτρα (Γ Γυμνασίου)
  • Ουγγρίνη Αγγελική - Μελίνα και Παπαδάκης Ιωάννης (Α Λυκείου)
  • Παπαγιάννης Αλέξανδρος, Περογιαννάκης Παναγιώτης και Σφυράκης Γιώργος (Β Λυκείου)
Επισημαίνεται ότι με αφορμή τη μεταφορά της έκθεσης με τίτλο: «Γιανούλης Χαλεπάς: Δούναι και Λαβείν» από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στη Στέγη, το Φθινόπωρο του 2022, το Ίδρυμα Ωνάση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη διοργάνωσαν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακών έργων με τίτλο: Hack the Art: Γιανούλης Χαλεπάς σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα, την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου του Δήμου Τήνου. Η εκπαιδευτική δράση έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εν λόγω Διαγωνισμό συμμετείχαν Σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας (Δημόσιες και Ιδιωτικές), καθώς και Ελληνικά Σχολεία του Εξωτερικού.