ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


   Το Μουσικό Σχολείο αποτελείται από Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο. Διδάσκονται όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας, καθώς και όλες οι κατευθύνσεις στο Λύκειο. Οι μαθητές διδάσκονται επιπλέον μουσικά μαθήματα (Ιστορία της μουσικής, Θεωρία Ευρωπαϊκής μουσικής, Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, Χορωδία, Ιστορία της Τέχνης και Θέατρο), 2 υποχρεωτικά μουσικά όργανα (πιάνο και λύρα) και 1 μουσικό όργανο της αρεσκείας τους. Ακόμα μετέχουν υποχρεωτικά στα διάφορα μουσικά σύνολα.
 
   Στο Μουσικό Σχολείο μπορούν να φοιτήσουν μαθητές που έχουν κλίση και ταλέντο στη Μουσική, χωρίς απαραίτητα να έχουν γνώσεις.

   Επειδή το ωράριο είναι αυξημένο, στους μαθητές προσφέρεται φαγητό το μεσημέρι.

   Η διαδικασία επιλογής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου διενεργείται από ειδική επιτροπή, που διορίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης. Είναι απλές εξετάσεις που δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μουσικής και γίνονται μέσα στον Ιούνιο. Οι αιτήσεις όμως γίνονται μέσα στο Μάιο, σε ημερομηνίες που ορίζει κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας.

   Κάθε Σεπτέμβριο διενεργούνται οι κατατακτήριες εξετάσεις, όπου μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου, καθώς και της Α΄ τάξης του Λυκείου μπορούν να εγγραφούν και να καλύψουν υπάρχοντα κενά μαθητών στις αντίστοιχες τάξεις του Μουσικού Σχολείου.

   Αποφοιτώντας ένας μαθητής από το Μουσικό Σχολείο (τελειώνοντας τη Γ΄ τάξη του Λυκείου) μπορεί να διεκδικήσει την εισαγωγή του σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Μπορεί ακόμα να αποκτήσει τίτλο μουσικής ειδικότητας, μετά από εξετάσεις που γίνονται στην Αθήνα, που θα είναι ισότιμος και αντίστοιχος με τους τίτλους που χορηγούνται από τα αναγνωρισμένα από το Κράτος Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Ωδεία – Μουσικές Σχολές).

   Οι εγκαταστάσεις του Σχολείου βρίσκονται στα Φρούδια Χαλέπας και το τηλ. & fax είναι 28210-88065.
   Πληροφορίες μπορείτε να πάρετε ακόμα και από την ιστοσελίδα του Σχολείου
http://www.chaniamousiko.gr


Ενημέρωση Γονέων 2017-18